Ik vind het altijd moeilijk om iets 'gezond' te noemen want ook van sommige gezonde dingen kan je dik worden als je ze onbeperkt eet. Mijn visie is dat iets gezond is als er zo min mogelijk suikers inzitten, de suikers die erin zitten niet geraffineerd zijn en dat er genoeg vezels en andere voedingsstoffen inzitten zodat je lichaam het echt als bouwstof kan gebruiken en er lang op kan teren. Bij deze: de balletjes bevatten geen geraffineerde suikers, goede vetten uit de noten en veel vezels door de havermout. En daarnaast durf ik te wedden dat iedereen ze lekker vind!

Ingrediënten:
200 gram dadels of rozijnen of gemengd *
Ongeveer 150 gram havermout*
100 gram amandelen
150 gram extra pure chocolade (liefst zo veel mogelijk cacao en zo min mogelijk suiker)
1 eetlepel suikervrije appelstroop
Kaneel
* Ik gebruik heel vaak voor het grootste deel rozijnen en dan een kleiner deel gedroogde of mejoul dadels. Rozijnen zijn wat goedkoper dus dan word het recept wat budget vriendelijker;)

* Het ligt eraan hoeveel havermout je nodig hebt omdat je voor mejouldadels meer havermout nodig hebt en omdat het kan zijn dat je door het weken van de rozijnen ook meer havermout nodig hebt.

Eigenlijk heb je voor dit recept een keukenmachine nodig. Maaaar als je die niet hebt kan je het ook proberen met een blender o.i.d. maar dan raad ik je wel aan om de dadels/ rozijnen van tevoren lang genoeg te laten weken.

 

 Goed: hoe doe je het?
1) Doe de dadels en rozijnen in een kom en voeg hier heet water aan toe zodat ze net onder staan.
2) Maal ondertussen de havermout fijn tot meel en doe dit in een andere kom.
3) Maal vervolgens de amandelen grof zodat ze wel fijn zijn maar niet helemaal tot meel. Als je geen keukenmachine heb raad ik je aan om de amandelen met een mes grover te hakken.
4) Doe na ongeveer 8 minuutjes de dadels/ rozijnen in de keukenmachine zonder het water en maal tot een plakkerig deeg.
5) Voeg vervolgens de kaneel en de appelstroop toe en meng dit mee.
6) Meng de havermout met de dadels totdat het de gewenste dikte heeft. Het mag nog wel plakkerig zijn maar je moet het wel kunnen rollen tot balletjes.
7) Meng ook de amandelen door het dadelmengsel.
8) Maak balletjes van het dadelmengsel en laat deze balletjes even in de koelkast opstijven.
9) Smelt ondertussen de pure chocolade. Het makkelijkste vind ik om de pure chocolade in een schaaltje te doen en dit telkens 20 seconden in de magnetron te zetten, het door te roeren en het weer even in de magnetron te zetten.
10) Haal met twee vorken de chocoballen door de pure chocolade en leg ze vervolgens op een bakpapiertje in de koelkast om op te stijven.

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.