Persoonlijk vind ik dat de 'geitenkaassalade' een beetje een negatieve lading heeft gekregen. Mede doordat het een aantal jaar geleden minder normaal was om vegetarisch te eten en de vegetarische gerechten op de menukaart van een restaurant vaak bestonden uit 1: geitenkaassalade of 2: omelet met groenten. GELUKKIG is de keuze aan vegetarische gerechten tegenwoordig in de meeste restaurants een stuk uitgebreider. Het recept van de geitenkaassalade die ik vandaag met je deel is geïnspireerd op een salade die ik in Spanje at: onwijs lekker, fris, licht en gezond.

Ik vind deze salade echt iets bijzonders hebben door de toevoeging van de biet. Daarnaast is de salade onwijs snel te maken; binnen 20 minuutjes staat deze op tafel.

Ingrediënten voor 1 grote salade: (bijgerecht voor 2 personen of flink hoofdgerecht voor 1 persoon)
- 50 gram geitenkaas, in plakjes
- 2 gekookte bietjes
- 1 handje noten 
- 75 gram rucola slamelange 
- 0,5 appel, in blokjes
- 0,25 komkommer, in blokjes
- 1 eetlepel honing 
- klein beetje mosterd naar smaak 
- 1 eetlepel olie 
- scheutje citroensap of water 
- peper en zout 

Snijd de biet in plakken van ongeveer een halve centimeter en snijd deze plakken doormidden, in halve maanvormen dus.
Verwarm een koekenpan. Verdeel een halve eetlepel honing over beide zijden van de plakjes biet en gril de biet aan beide kanten in de koekenpan tot de honing iets karameliseert. 

Meng een halve eetlepel honing met een beetje mosterd, peper, zout, olie en wat citroensap tot een dressing. 

Verdeel de sla over een bord en leg over de sla de appel, komkommer, geitenkaas, gegrilde bietjes en noten. 

Verdeel over de salade de dressing. 

Eetsmakelijk! 


 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.