Vandaag deel ik het recept voor een onwijs lekkere taart: fris, zoet en romig. De taart lijkt erg lastig om te maken maar het tegendeel is waar, het is even wat werk maar het eindresultaat is het waard. Zeker proberen dus! 

Ingrediënten biscuittaart:
5 eieren (maat M)
150 gram suiker 
theelepel vanille extract 
110 gram bloem 
35 gram maizena 
Snuf zout 

Ingrediënten botercreme: 
45 gram bloem 
240 ml melk 
200 gram roomboter
170 gram poedersuiker
200 gram witte chocolade 

Ingrediënten voor het cookiedough: 
50 gram boter
80 gram suiker
100 gram bloem 
50 gram chocolade in blokjes 
Snuf zout 

Frambozenjam (van goede kwaliteit) 
100 gram melkchocolade 

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een springvorm in met een beetje boter. 
Doe de eieren, suiker, vanille en zout in een kom en mix met een elektrische mixer op de hoogste stand voor 10 minuten. Hang boven de kom een zeef, zeef de bloem en maizena boven dit mengsel en spatel een luchtig beslag. 
Doe dit beslag in de ingevette springvorm en plaats de springvorm in de oven op 180 graden voor ongeveer 30 minuten. 

Doe de witte chocolade in een hittebestendige kom en plaats in de magnetron voor een minuut. Roer de chocolade en plaats weer voor ongeveer een halve minuut in de magnetron. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is en laat de chocolade afkoelen tot deze lauw is.
Mix de boter samen met de poedersuiker romig met een elektrische mixer. Voeg de melk beetje bij beetje toe en mix goed door tot een egale creme. Voeg de bloem toe en mix weer tot een egale creme. Voeg tot slot de gesmolten witte chocolade toe en klop tot een romige creme. Zet de creme apart. 

Doe de boter, suiker en bloem samen met een snufje zout in een kom en kneed tot een mooi deeg. Voeg de stukjes chocolade toe en maak van het deeg bolletjes die je even apart zet in de koeling. 

Snijd de afgekoelde biscuittaart in drie lagen. Verdeel over één laag wat frambozenjam en leg hierover een andere laag. Verdeel over deze laag botercreme en leg hier weer een cakelaag op. 

Smelt 100 gram melkchocolade en zorg dat de chocolade lauw is. Voeg een eetlepel botercreme toe aan de gesmolten chocolade en bekleed de zijkant van de laagjestaart met de melkchocolade. Zet de taart even in de koeling om de melkchocolade een beetje hard te laten worden. 

Doe ondertussen de botercreme in een spuitzak. 

Haal de taart uit de koeling en garneer de taart met de botercreme. Maak de taart vervolgens af door de taart op te maken met de cookiedoughballetjes. 

Bewaar de taart in de koeling en geniet ervan! 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.