Vandaag deel ik een simpel recept met je voor een vegetarische hartige taart. De bodem van de taart maak je zelf met onder andere bloem en boter, mocht je hier geen tijd voor hebben dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de bodem te maken van (diepvries)bladerdeeg of hartige taartdeeg. Je hebt dan ongeveer 6 tot 8 plakjes deeg nodig en vervolgt de onderstaande instructies verder op.  De taart kan zowel als maaltijd gegeten worden met een groene salade maar ook als borrelhapje. Wanneer je de taart als borrelhapje zou willen eten, zou je er ook voor kunnen kiezen om de taart te maken in muffinvormen. 

Ingrediënten voor de bodem:
300 gram bloem 
150 gram boter
1 ei 
2 eetlepels koud water
Snuf zout 

Ingrediënten voor de vulling:
400 gram paddenstoelen 
1 teen knoflook 
1 halve prei 
6 takjes tijm, de blaadjes van de takjes afgeritst 
3 eieren 
150 milliliter melk of room 
175  gram geraspte parmezaanse kaas
Olijfolie 
Peper 
Zout 

1. Vet een springvorm in met een klontje boter. 
2. Kneed de koude boter met het ei, zout en meel tot een mooi soepel deeg. 
3. Bekleed de ingevette springvorm met een gelijke laag deeg en zet de springvorm met deeg in de koelkast. 
4. Snijd de prei in dunnen ringen en was de prei.  Snijd de paddenstoelen in blokjes en pers de knoflook. 
5. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan en bak de knoflook samen met de prei op hoog vuur tot de prei iets zachter is geworden. 
6. Voeg de paddenstoelen toe en bak deze nog een minuut of 4 mee. 
7. Voeg de tijm en een beetje zout en peper naar smaak toe. En verwarm de oven voor op 180 graden. 
8. Klop in een kommetje de eieren samen met de melk of room en voeg flink wat zout en peper toe. 
9. Voeg ongeveer de helft van de parmezaanse kaas toe aan het eimengsel en meng dit goed. 
10. Verdeel de gebakken groenten over de bodem van de beklede springvorm en verdeel over de gebakken groenten het eimengsel. 
11. Verdeel de andere helft van de parmezaanse kaas over de bovenkant. 
12. Bak de hartige taart voor 40 minuten op 180 graden. 

Eetsmakelijk! 

Variaties:
- Wanneer je geen prei lust kan je deze ook vervangen door andere groenten zoals broccoli.
- Je kan eventueel uitgebakken spekjes of kip toevoegen.
- Je kan de parmezaanse kaas vervangen door oude geitenkaas of jonge kaas.  

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.