Vandaag deel ik een recept met je van een gerecht dat ik heel graag maak: vegetarische lasagne! Met heel veel groenten, gegrilde aubergine en parmezaanse kaas. Het meest lastige aan dit recept vond ik het maken van de foto: man wat een drama om een goede foto van lasagne te maken haha. Over de foto ben ik dus niet heel tevreden, maar je moet mij maar geloven dat dit recept echt heel erg lekker is! 

Ingrediënten voor 6 personen:
- 3 courgettes
- 3 aubergines 
- 1200 gram tomatenblokjes (4 blikjes) 
- 2 uitjes 
- 3 tenen knoflook 
- 600 gram droge lasagnebladen 
- 900 milliliter melk 
- 200 gram parmezaanse kaas (geraspt)
- 3 bollen mozerella 
- 70 gram boter
- 90 gram bloem 
- 1 bosje basilicum (takjes gescheiden van de blaadjes) 
- gedroogde oregano 
- paprikapoeder 
- olijfolie 
- zout/ peper/ suiker 
- scheut rode wijn 

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergine in plakjes van ongeveer 4 a 5 mm en verdeel deze plakjes over bakplaten. Verdeel over de plakjes aubergine een beetje olijfolie, zout en oregano. Plaats de bakplaten met aubergine in de oven en gril de aubergines voor ongeveer 30 minuten of tot de plakjes goudbruin en wat krokant zijn. 

Snijd ondertussen de ingrediënten voor de tomatensaus: snijd de ui in stukjes, pers de knoflook, snijd de takjes basilicum fijn en snijd de courgettes in blokjes. 

Verhit een beetje olie in een grote pan en bak de knoflook, ui en takjes basilicum glazig. Voeg vervolgens wat paprikapoeder, oregano, peper en zout toe en bak dit heel kort mee. Voeg vervolgens de blokjes courgette toe en bak deze mee tot ze gaar zijn. Voeg de tomatenblokjes, een flinke scheut rode wijn en de basilicumblaadjes toe en laat de saus op laag vuur pruttelen terwijl je verder gaat met de rest van de lasagne. 

Doe de boter in een pannetje en laat deze smelten. Voeg de bloem toe en roer tot de boter en bloem gemengd zijn. Zet het vuur laag en voeg beetje bij beetje de melk toe. Roer iedere keer goed door om klontjes in de bechamelsaus te voorkomen. Wanneer alle melk is toegevoegd en je een egale saus hebt kan je ongeveer de helft van de parmezaanse kaas toevoegen. Laat de saus op laag vuur even warmen tot de kaas is gesmolten. Proef of de bechamelsaus op smaak is en voeg eventueel peper/ zout toe naar smaak. Wanneer je de saus te dun vind kan je deze langer verwarmen zodat deze iets dikker wordt. 

Proef of de tomatensaus op smaak is en voeg eventueel nog wat peper/ zout/ oregano/ paprikpoeder of suiker toe. 

Dan is het tijd om de lasagne te maken! Pak een ovenschaal en begin met een laagje tomatensaus, gevolgd door een laag lasagnevellen die je vervolgens weer bedekt met een laagje gegrilde aubergine en plakjes mozerella die je tot slot bedekt met een laagje bechamelsaus. Dit vervolg je tot de ingrediënten op zijn: tomatensaus, lasagnevellen, gegrilde aubergine, mozzarella en bechamelsaus. Sluit af met een laagje bechamelsaus en verdeel hierover de overige kaas. 

Bak de lasagne voor ongeveer 50 minuten in de oven op 180 graden. Wanneer de bovenkant van de lasagne te bruin wordt kan je de lasagne bedekken met een laagje aluminiumfolie. 

Enjoy! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.