Dit is een snack waar ik om bekend sta bij vrienden en familie. Wanneer we bij elkaar komen wordt er regelmatig gevraagd of ik alsjeblieft fudge mee wil nemen. Maar natuurlijk! Deze fudge is namelijk super makkelijk om te maken, snel klaar en valt echt bij iedereen in de smaak! 

Ingrediënten:
1 blikje gecondenseerde melk 
1 eetlepel roomboter 
1 theelepel kaneel 
350 gram pure chocolade 
200 gram pecannoten 
125 gram suiker 
grof zeezout 

1) Halveer de pecannoten en rooster deze in een droge koekenpan tot ze beginnen te geuren en iets donkerder van kleur worden. Zet het vuur uit en laat de pecannoten even aan de kant staan. 

2) Doe de roomboter samen met de gecondenseerde melk, chocolade en kaneel in een pan op laag vuur en laat de chocolade smelten. Roer zo nu en dan om te voorkomen dat de chocolade aanbakt.  

3) Leg in een ovenschaal een bakpapier met de randen naar boven zodat je de fudge uit de schaal kan tillen wanneer dat nodig is. 

4) Voeg de pecannoten toe aan de gesmolten chocolade, roer goed door en stort dit uit op het bakpapier. Verdeel de fudge goed over de schaal. 

5) Maak de karamel door de suiker in een pannetje te doen en de pan op laag vuur te zetten. ROER NIET! De suiker zal langzaam gaan smelten en pas wanneer de suiker zo goed als gesmolten is/ bruin aan het kleuren is kan je de karamel roeren. 

Let op, zodra de karamel goed van kleur is moet je de karamel verdelen over de fudge. Wanneer je de karamel namelijk van vuur zal halen en niet meteen gebruikt zal de karamel hard worden en onbruikbaar zijn. Wanneer je de karamel langer op vuur laat staan zal de karamel snel verbranden.

6) Verdeel de karamel zodra deze goed is over de fudge, dit kan met een lepel of door te gieten vanuit de pan. Pas op: heet! De karamel hoeft niet netjes over de fudge verdeelt te worden. Speels verdelen is juist wel leuk!

7) Verdeel als laatst een beetje zeezout over de karamel.

8) Laat de fudge een nachtje opstijven in de koelkast en snijd deze vervolgens in stukken.

Geniet ervan!  

Tip: hoe krijg je je pan nu weer schoon?! Karamel maken zorgt er vaak voor dat de er karamel achterblijft in de pan die je niet zomaar schoon krijgt in de vaatwasser. Wat ik zelf altijd doe is de pan vullen met water en dit aan de kook brengen. De karamel zal oplossen in het water en na een paar minuutjes gooi ik het water, met de opgeloste karamel, weg. Hierna zet ik de pan in de vaatwasser. 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.