Voor mijn 16e verjaardag kreeg ik van vriendinnen een stroopwafelijzer cadeau, zo onwijs leuk! Diezelfde dag heb ik twee keer geprobeerd om stroopwafels te maken, ter vergeefs. De ene keer lukte de stroop niet en de andere keer waren de wafels te hard. Ik besloot de handdoek in de ring te gooien en heb het stroopwafelijzer nooit meer aangeraakt, zonde! Toen ik vorige week bij een stroopwafelkraam een stroopwafel kocht nam ik een besluit: ik ga het nog een keer proberen. En dat is gelukt! Want hoe lekker zijn warme, verse stroopwafels? Heerlijk toch?

Ingrediënten voor de koek: 
250 gram bloem 
125 gram gesmolten roomboter
75 gram witte basterdsuiker 
1 zakje instant gist 
30 milliliter lauwe melk 
half ei 
snuf zout 
theelepel vanille extract 
halve theelepel kaneelpoeder 

Ingrediënten voor de stroop:
30 gram roomboter
50 gram witte basterdsuiker
100 gram stroop 
snuf kaneel 

Wat belangrijk is om rekening mee te houden:
1. Gebruik roomboter en geen margarine of andere botervervanger.
2. Laat het deeg echt lang genoeg rijzen.
3. Voeg absoluut kaneel toe, dit lijk je niet te proeven in stroopwafels maar is absoluut een must om goede stroopwafels te krijgen. 
4. Zorg dat het stroopwafelijzer echt goed heet is. 
5. Snijd de stroopwafels open als deze nog warm zijn, anders zullen ze breken. 
6. Druk het stroopwafelijzer niet te hard dicht om te voorkomen dat de koek zal breken. 

Als je hier rekening mee houdt is het maken van deze stroopwafels echt niet moeilijk! 

Hoe doe je het:
Doe de gesmolten boter samen met de suiker, melk en gist in een kom en roer dit goed door.
Voeg de bloem, het halve ei, de vanille, kaneel en zout toe en kneed het geheel tot een mooi deeg. 
Doe het deeg in een kom en dek de kom af met plasticfolie. 
Laat het deeg minimaal 45 minuten rijzen. 

Maak ondertussen de stroop door de stroop samen met de suiker in een pannetje aan de kook te brengen. 
Laat de stroop en suiker samen op laag vuur een minuutje koken, zet het vuur vervolgens uit en voeg de roomboter en kaneel toe. 
Roer goed door en zet aan de kant. 

Haal een balletje ter grote van een pingpongbal van het deeg en leg deze onder het hete stroopwafelijzer.
Laat de stroopwafel ongeveer 5 minuten bakken. 

Snijd de stroopwafel open en verdeel de stroop tussen de helften, eventueel kan je de stroop nog even verwarmen voor je deze tussen de wafels smeert.

De wafels zijn zowel warm als koud heerlijk, verser dan dit zul je ze niet krijgen :) 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.