Vandaag deel ik een recept met je voor een gezonde taart: een gezonde carrotcake! Geen toegevoegde geraffineerde suikers, boter/olie en gemaakt met zo veel mogelijk gezondere ingrediënten. Ik kwam op het idee voor dit recept doordat ik een tros heel erg rijpe bananen had liggen, perfect dus voor een taart! Dit recept is echt een aanrader om te maken dit weekend: makkelijk, snel en onwijs lekker!  

Ingrediënten voor 1 grote taart: 
300 gram geraspte wortel 
4 rijpe bananen 
400 gram (spelt)bloem 
200 ml (amandel)melk
120 gram (gemengde)noten 
4 eitjes 
130 gram rozijnen 
2 theelepels kaneel
3 theelepels koek- en speculaaskruiden
2 theelepels amandelaroma  
1 zakje bakpoeder 
2 bakjes (400 gram) roomkaas light 
100 gram magere kwark 
30 gram agavesiroop 
vanillearoma 

Voor dit recept heb je eigenlijk een keukenmachine nodig, mocht je die niet hebben zou je het ook kunnen proberen met een staafmixer. 

Hoe maak je het?
1) Doe in een keukenmachine de rozijnen samen met 1 banaan en laat de keukenmachine draaien tot de rozijnen en banaan een, bijna klontvrije, puree vormen. 
2) voeg de andere 3 bananen toe en laat dit geheel nog een even draaien. 
3) Voeg de melk, speculaaskruiden, kaneel en amandelaroma toe en laat dit geheel nog kort tot een geheel draaien. 

4) Doe in een lege kom de bloem samen met het bakpoeder en meng dit met elkaar. 
5) Voeg hier de bananenpuree en de eieren aan toe en klop dit met een garde tot een mooi beslag, klop niet te lang want dan zal de taart te 'vast' worden. 
6) Zet het beslag even aan de kant en verwarm de oven voor op 175 graden. 

7) Hak de nootjes grof en vet een springvorm in. 

8) Spatel de nootjes en geraspte wortel door het beslag. 

9) Doe het beslag in de springvorrm en bak de taart voor ongeveer 40 minuten op 175 graden. 

10) Meng voor de frosting de kwark met de agavesiroop en vanille. 
11) Spatel hier de roomkaas luchtig doorheen en roer niet te lang om te voorkomen dat de frosting dun wordt. 
12) Zet de frosting in de koelkast. 

13) Haal de taart uit de oven en laat zeker 2 uur afkoelen voor je de frosting over de taart verdeelt. 

De taart is ongeveer 4 dagen goed in de koelkast. Bewaar de taart wel in de koelkast om te voorkomen dat de frosting dun wordt. 

Eventueel zou je de taart nog kunnen garneren met nootjes, of bijvoorbeeld stukjes chocolade. 

Enjoy! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.