Zoals beloofd ga ik weer even op de 'healthy recepten tour' in plaats van de pancakes, taart en koekjes. Vandaag een recept voor vegetarische champignonburgers. Hartstikke gezond en mega lekker. Voor de calorietellers onder ons: één burger bevat 133 kcal, nou daar kan je geen vleesburger voor eten hoor ;) Deze burger is lekker op een broodje maar ook bij bijvoorbeeld frietjes of groenten. De burgers zijn makkelijk in te vriezen waardoor je altijd een stel gezonde burgers op voorraad kunt hebben. 

Ingrediënten voor 5 burgers:
4 (volkoren)boterhammen 
2 eieren 
400 gram champignons 
25 gram paneermeel 
1 rode ui 
1 teen knoflook 
Zout, peper, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder

Hoe doe je het:
1) Snijd de ui fijn en pers de knoflook. 
2) Snijd de champignons in fijne stukjes van een halve centimeter bij een halve centimeter. Ik deed dit door de champignon eerst horizontaal in tweeën te snijden en deze twee helften vervolgens in blokjes te snijden. 
3) Verhit een klein beetje olie in de pan en bak de ui en knoflook glazig op hoog vuur. 
4) Voeg de champignonblokjes toe aan de ui en knoflook en bak deze mee tot de champignon zachter is. 
5) Hang een zeef of vergiet boven een kom en giet hier het champignonmengsel in zodat het vocht grotendeels uit de champignons gaat. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

6) Doe het ei en het brood in een kom en pureer dit met een staafmixer tot een gladde puree. Dit lijkt misschien raar maar dit is de basis van de burger. Je proeft het brood of het ei niet meer terug. 
7) Voeg vervolgens het uitgelekte champignonmengsel toe aan de puree en roer deze hierdoor tot het een geheel vormt.
8) Breng het op smaak met zout, peper, tijm, rozemarijn, oregano en paprikapoeder en voeg ook het paneermeel toe. Het mengsel hoort nog plakkerig te zijn. 

9) Bekleed een bakplaat met bakpapier en maak van het mengsel burgers die je op het bakpapier legt. 

Plaats de bakplaat in de oven en bak de burgers 15 minuten aan één kant. Draai vervolgens de burgers om en bak de burgers nog 10 minuten aan de andere kant. 

Wanneer je de burgers bewaard kun je ze wanneer je ze wilt eten even opbakken in de pan of verwarmen in de oven. 

Enjoy! x

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.