Oké, bij deze beloof ik dat het na vandaag even gedaan is met de suikerrijke recepten en er ook weer een aantal gezonde maaltijden online komen haha. Deze taart is echter zo lekker dat je hem niet wilt missen! De bodem is heel crunchy met daarop een laag van gezouten karamel en noten, super lekker. Als je alles in één keer goed doet (wat ik dus niet deed) is deze taart heel makkelijk om te maken. Wat deed ik dan fout de eerste keer? Ik voegde koud water toe aan de bodem omdat ik deze niet vast genoeg vond... geen goed plan want hierdoor storten de randen natuurlijk in. De verhoudingen zoals ze nu in dit recept staan zijn perfect en hierdoor is het een fluitje van een cent om te maken! 

Ingrediënten:

Bodem:
- 150 gram bloem 
- theelepel amandelaroma en vanillearoma 
- 85 gram suiker
- zout 
- 100 gram KOUDE roomboter 

Gezouten karamelvulling:
- 70 gram stroop 
- 50 gram suiker
- 50 gram boter
- 200 gram noten
- zeezout 

Bereidingswijze:
Doe de ingrediënten voor de bodem in een keukenmachine en maal tot zich een vast deeg vormt. Vet ondertussen een springvorm in en bekleed eventueel met bakpapier. 

Wanneer de deegbal is gevormd verdeel je de bodem over de springvorm met een mooie opstaande rand. Zet de springvorm met bodem even in de koelkast en verwarm ondertussen de oven voor op 170 graden. 

Wanneer de oven is voorverwarmd zet je de bodem in de oven voor 20 minuten. 

Haal de bodem na 20 minuten uit de oven en laat even afkoelen buiten de oven. Laat de oven aanstaan. 

Maak ondertussen de vulling door de stroop, suiker en boter in een pannetje op laag vuur voor 5 minuten te laten koken. Zorg dat het vuur niet te hoog staat want dan zal de karamel verbranden. 

Voeg na 5 minuten de noten en het zeezout toe aan de karamel en verdeel de karamelvulling over de gebakken bodem.

Zet de taart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. 

Laat de taart na het bakken volledig afkoelen en snijd in kleine puntjes! Enjoy! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.