O boy wat zijn deze koekjes lekker! Ze zijn heel knapperig maar ook chewy en wanneer je een hap neemt kom je bij de vloeibare Nutella. Meteen uit de oven zijn de koekjes nog iets zacht maar wanneer je ze heel even laat afkoelen zijn ze meteen stevig. De koekjes blijven zeker 3 dagen goed in een afgesloten trommel maar geloof mij: die 3 dagen zullen ze niet halen. 

De ingrediënten voor 15 tot 18 koekjes:
110 gram roomboter
50 gram roomkaas zoals monchou 
80 gram suiker
150 gram bloem 
1 eierdooier
1 theelepel vanille extract
1 zakje bakingsoda = 5 gram 
1 eetlepel maizena 
Snuf zout
Nutella 

Het recept is eigenlijk vrij simpel. Doe alle ingrediënten, behalve de Nutella, in een kom en kneed of mix tot een soepel en goed deeg. Vouw het deeg in plasticfolie en leg voor een halfuurtje in de vriezer of voor een uur in de koelkast. 

Haal het deeg uit de koeling en verdeel het deeg in 18 balletjes. Pak een balletje en druk deze plat op een bakpapier tot een rondje van ongeveer 4 tot 5 cm doorsnee. Verdeel met twee theelepels een lepeltje Nutella in het midden van het rondje. Wees niet te zuinig met de Nutella en verdeel de Nutella NIET naar de rand toe. Vouw het koekjesdeeg over het hoopje Nutella en rol voorzichtig een beetje dicht. 

Herhaal dit met alle balletjes. 

Leg de balletjes op een bord en zet dit bord voor 20 minuten in de vriezer. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. 

Verdeel de balletjes over een met bakpapier bekleede bakplaat en bak de balletjes voor ongeveer 25 minuten. De balletjes zullen uitlopen tot koekjes waardoor plat drukken absoluut niet nodig is!

Enjoy! 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.