Vandaag ga ik een recept met je delen wat ik al heel lang wilde delen: gezonde pannenkoekjes met havermout en banaan! Misschien ken je wel het basisrecept van veel sportblogs van pannenkoeken met enkel ei en banaan. Dit is een variatie op dat recept met een aantal toevoegingen waardoor het echt onwijs lekkere en voedzame pannenkoekjes zijn! Dit recept is perfect voor één persoon, een lekker ontbijtje voor jezelf of een ander dus! 

Ingrediënten:
35 gram havermout (mag gemalen, hoeft niet) 
1 theelepel bakpoeder 
1 ei 
1 banaan 
Snufje kaneel 
Scheutje melk
Olie om in te bakken 

Prak de banaan tot mouse en meng met het ei en een scheutje melk. 

Meng hier vervolgens de havermout, bakpoeder en kaneel door. Op dit moment zou je nog andere ingrediënten kunnen toevoegen zoals rozijntjes, chocolate chips, blauwe bessen of kokos. 

Wanneer alles gemengd is tot een goed beslag verwarm je een koekenpan op het vuur met een klein beetje olie. 

Verdeel vier rondjes beslag in de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten op laag vuur. 

Garneer eventueel met fruit, fruitcompote, pindakaas, nootjes, kwark of wat je maar wilt! Over mijn pannenkoekjes heb ik wat nootjes, suikervrije jam, agavesiroop en kwark verdeeld. 

Makkelijk he? Enjoy! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.