Na het maken van dit recept dacht ik: waarom heb ik dit nooit eerder gemaakt?! Als cheesecake-addict kan ik best een healthy versie van cheesecake gebruiken namelijk haha. Dit recept is echt perfect! Een zachte cheesecake met weinig suiker, vet en calorieën. TOP! Door het gebruik van kwark bevat deze cheesecake ook behoorlijk wat eiwitten waardoor hij eventueel zelfs geschikt is als ontbijt of post-workout snack. 

Ingrediënten: 
29 lange vingers
50 gram margarine 
500 gram (1 bak) optimel 0% vet kwark gestoofde appel/ kaneel 
2 eieren 
1 banaan 
2 eetlepels maizena 
1 flinke eetlepel bloem 
Kaneel 
Vanille-extract 

Vet een springvorm in en bekleed eventueel met bakpapier. 

Begin met het vermalen van de lange vingers tot kruimels. Doe dit met een deegroller of bijvoorbeeld in een keukenmachine. 
Smelt de margarine en vermeng deze met de koekkruimels. 

Verwarm de oven voor op 160 graden. 

Verdeel de koelkruimels in de springvorm en druk aan met bijvoorbeeld een lepel zodat je een stevige bodem creëert. 

Prak de banaan of pureer met en staafmixer. Klopt de banaan samen met de eieren met een garde tot het een wat luchter geheel is. Klop hier vervolgens de bloem, vanille, kaneel en maizena door tot het een klontvrij beslag is. Schep vervolgens de kwark door dit beslag en verdeel het beslag over de koekbodem.

Bak de taart voor 60 tot 75 minuten. Houd de taart ondertussen in de gaten. 

De taart is zowel warm als koud lekker en is 3 tot 4 dagen houdbaar in de koeling. 

Enjoy! 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.