Zoals ik al eerder heb benoemd op mijn blog vind ik het lastig om vooral zoete baksels gezond te noemen. Deze brownies bevatten bijvoorbeeld ontzettend veel goede voedingsstoffen, laten je bloedsuikerspiegel niet zo stijgen, vullen goed en zijn minder vet in vergelijking met gewone brownies. Je zou dus snel zeggen: OW gezond dus! Ja, inderdaad gezond maar wel redelijk calorierijk. Ik zou het dus wel gewoon lekker bij 1 stukje houden om het gezonde effect te behouden, dan zou ik ze inderdaad gezond noemen en een veel betere keus dan gewone brownies! 

En naast dat deze brownies dus gezond te noemen zijn, zijn ze ook onwijs lekker! Niet te vergelijken met brownies zoals deze maar zeker ook erg lekker. 

Ingrediënten:
* 500 gram geschilde zoete aardappel (2 gemiddelde zoete aardappels van gemiddelde grote) 
* 100 gram havermout 
* 6 eetlepels cacao 
* 2 eetlepels (kokos)olie 
* 12 mejouldadels (of 24 gedroogde ,kleine, dadels)
* 5 eetlepels agavesiroop 
* 100 gram amandelen 
* snuf zout 
* snuf kaneel 

Ingrediënten ganache:
* 3 eetlepels 100% pindakaas 
* 2 eetlepels olie 
* 2 eetlepes cacao 
* 2 eetlepels dadenstroop/ agavesiroop 

Begin met het garen van zoete aardappel. Dit kan je op verschillende manieren doen: magnetron, oven, stomen of koken. Zelf vind ik het het makkelijkst om de zoete aardappels te stomen of te koken. Kook of stoom de zoete aardappels helemaal gaar en zacht. 

Verwarm de oven voor op 180 graden. 

Doe de dadels, havermout, olie, cacao, agavesiroop, zout en een snuf kaneel in de keukenmachine en laat dit mengsel een paar minuten draaien in de keukenmachine. Voeg vervolgens de zoete aardappel toe en draai het beslag tot het vrijwel klontvrij is. Voeg de amandelen toe en draai nog een paar keer tot de amandelen grof gehakt door het beslag zitten. 

*wanneer je geen keukenmachine hebt zou je het ook kunnen proberen met een staafmixer. 

Verdeel het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm/ ovenschaal en bak de brownie in 45 tot 50 minuten gaar in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen de ganache door alle ingrediënten met elkaar te mengen.

Laat na het bakken de brownie afkoelen en verdeel vervolgens de ganache over de brownie. Bewaar de brownie in de koelkast en geniet er van!

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.