Vorige week heb ik een recept voor vegetarische enchilada's gedeeld. Deze enchilada's zijn erg lekker met salsa of guacamole dus vandaag deel ik een basisrecept voor guacamole. Guacamole is verder erg lekker met bijvoorbeeld tortillachips, zoete aardappel(friet), brood, quesadilla's of salade. 

Ingrediënten:
3 rijpe avocado's 
3 tomaten 
1 half sjalotje 
2 teentjes knoflook 
1 rood pepertje 
1 limoen 
een flinke snuf komijn 
een flinke snuf zout 
snuf peper 

Snijd de sjalot en rode peper fijn en pers de knoflook. Snijd de tomaten doormidden, haal de zachte binnenkant uit de tomaten en snijd het stevige deel in blokjes.

Haal de avocado's uit de schil, voeg het sap van 1 limoen toe en prak met een vork of keukenmachine fijn.

Roer de blokjes tomaat, sjalot, rode peper en knoflook door de geprakte avocado. 

Breng de guacamole op smaak met komijn, zout en peper. 

De guacamole is het best houdbaar door wat citroen/limoensap over de guacamole te verdelen en door in de koelkast te bewaren. De guacamole is het best op de dag zelf omdat de guacamole anders snel verkleurd. 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.