Ken je dat gevoel dat je helemaal enthousiast bent over een recept dat je van plan bent te gaan maken? Dat had ik dus bij deze taart. Het plan was om een cheesecake met M&M's te maken voor mijn verjaardag. In mijn hoofd maakte ik van de 'simpele' cheesecake een steeds complexer wordend baksel: witte chocoladeganache, een bodem van chocolade, frambozen toevoegen en uiteindelijk moest ik mezelf inhouden om niet ook nog twee soorten cheesecakebeslag te gebruiken. Het uiteindelijke resultaat? TOP 

Ingrediënten:
* 200 gram speculaasjes (eventueel kan je ook biscuitjes gebruiken, minder machtig!) 
* 90 gram roomboter
* 200 gram melkchocolade 
* 3 eieren
* 1 eierdooier 
* 125 gram suiker 
* 1 theelepel vanille 
* 600 gram roomkaas 
* 1 eetlepel maizena 
* Snuf zout 
* 250 gram M&M's + meer voor de decoratie 
* 100 gram witte chocolade 
* 50 ml slagroom 
* 250 gram frambozen 


Begin met het invetten van een springvorm die je eventueel bekleedt met bakpapier. Verkruimel de koekjes (in een foodprocessor of met bijvoorbeeld een deegroller) en doe deze in een kom. Smelt de boter en vermeng deze met de koekkruimels zodat het een plakkerig geheel wordt die je verdeelt over de bodem van de springvorm. Zet dit even aan de kant. 

Smelt de melkchocolade en verdeel deze over de koekjesbodem. Zet de springvorm even in de koelkast, of eventueel vriezer, zodat de chocolade uithardt. 

Verwarm de oven voor op 150 graden. 

Doe in een kom alle ingrediënten voor het cheesecakebeslag: eieren, roomkaas, suiker, vanille, maizena en zout. Klop dit goed door tot het een egaal cheesecakebeslag is. Voeg tot slot de m&m's toe aan het cheeesecakebeslag. Verdeel het cheesecakebeslag over de afgekoelde bodem en bak de cheesecake in 60 tot 75 minuten in de voorverwarmde oven. Mijn cheesecake had 65 minuten in de oven gestaan en was goed en gaar maar nog nét niet zo stevig als ik had gewild. De baktijd hangt een beetje af van de soort roomkaas die je gebruikt en de grootte van de eieren. In ieder geval is de cheesecake perfect wanneer de bovenkant al iets bruin kleurt en de cheesecake droog is maar nog wel heel zacht (dat komt goed wanneer je de cheesecake in de koelkast zet). 

Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens voor minimaal 5 uur, maar het liefst een hele nacht,  in de koelkast. 

Tot slot is het tijd voor de chocoladeganache. Hak de witte chocolade in stukjes en doe deze in een hitte bestendige kom. Doe de slagroom in een pannetje en verwarm dit tot er bubbeltjes aan de zijkant van de slagroom ontstaan, voorkom dat de slagroom verder kookt door het vuur uit te zetten. Giet de hete slagroom over de witte chocolade en roer tot de witte chocolade helemaal is gesmolten. 

Verdeel de witte chocoladeganache over de afgekoelde cheesecake en garneer de cheesecake met m&m's en frambozen. 

De cheesecake is in de koelkast ongeveer 3 dagen houdbaar. 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.