Al weken had ik zin om een mega ongezonde maar super lekkere brownie te maken en dus besloot ik dat afgelopen maandag maar gewoon even te doen. Ik vind brownie het lekkerst wanneer de binnenkant nog zo lekker zacht is. Wanneer je liever een cake-achtige brownie hebt kan je beter een ander recept gebruiken! 

Ingrediënten:
- 400 gram 70% chocolade 
- 100 gram witte chocolade 
- 225 gram roomboter
- 430 gram suiker 
- 5 eieren 
- 125 gram bloem + 1 eetlepel 
- 1 theelepeltje zout 
- 3 eetlepels cacao 
- 5 eetlepels whiskey (optioneel)
- 1 theelepels kaneel 

Vet een bakvorm in met wat roomboter.

Doe 310 gram 70% chocolade samen met de roomboter in een hittebestendige kom en zet deze kom in de magnetron voor ongeveer 1,5 minuut. Roer de gesmolten roomboter en chocolade goed en doe vervolgens nog een half minuutje in de magnetron. Herhaal dit tot de chocolade gesmolten is. Zorg dat de chocolade niet te warm wordt of gaat koken. 

Klop met een garde de suiker, het zout, de kaneel, de whiskey en de cacao door de gesmolten chocolade. Laat dit heel even afkoelen en klop ondertussen in een andere kom de eieren los. Snijd de overgebleven pure chocolade (=90 gram) samen met de witte chocolade in kleine stukjes en roer hier een eetlepel bloem door.  

Voeg vervolgens al kloppend de eieren toe aan de gesmolten chocolade. Pas op dat de chocolade niet te warm is want dan kunnen de eieren stollen. 

Spatel tot slot de bloem door het beslag maar spatel niet langer dan nodig om te voorkomen dat de brownie te droog wordt. Voeg tot slot de stukjes witte en pure chocolade toe en doe het beslag in de ingevette bakvorm. 

Bak de brownie in de voorverwarmde oven voor 30 tot 40 minuten. Hoe langer je de brownie bakt hoe minder zacht/vloeibaar de binnenkant is. Ik had de brownie voor 30 minuten gebakken. 

Enjoy! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.