Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete gerechten. Dit keer heb ik de smaak van de pannenkoekjes geïnspireerd op alle kruidnootjes die je nu in de winkel ziet liggen. En lekker dat ze zijn geworden! Je kan deze pannenkoekjes zo gezond maken als je zelf wil door minder of meer speculoos en kruidnootjes te gebruiken. 

Ingrediënten:
100 milliliter water
40 gram speltmeel of volkorenmeel 
30 gram bloem
kleine theelepel baking soda
theelepel citroensap
eetlepel speculoospasta
2 eetlepels geprakte banaan
12 kruidnoten
kaneel 
snufje zout 

Begin met het mengen van het water en de geprakte banaan. Voeg vervolgens de bloem en het meel toe en meng tot een egaal beslag. 
Voeg de kaneel, de speculoospasta en het zout toe. Tot slot voeg je de baking soda en het citroensap toe. Zorg dat het citroensap de baking soda activeert. 

Verwarm vervolgens een koekenpan op het vuur met een beetje olie. Verdeel het beslag in vieren en maak hier pannenkoekjes van. 
Wanneer je de ene kant bakt druk je op de nog natte 'beslag' kant van iedere pannenkoek drie kruidnootjes. 
Bak iedere kant van de pannenkoekjes goudbruin en gaar op laag vuur. 

Garneer de pannenkoekjes met banaan, extra speculoospasta, chocola of bijvoorbeeld Maple syrup. 

Eetsmakelijk! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.