Het is weer koud(er) buiten en dat betekend voor mij veel soep, curry's, stampotten, chocolademelk en andere verwarmende gerechtjes. Vooral soep is echt een favoriet! Deze soep maken mijn moeder of ik echt bijna elke week omdat hij gewoon zo lekker is! De bloemkool maakt de soep heel erg romig maar daarnaast is die natuurlijk ook mega gezond! Zo weinig ingrediënten en zo simpel maar wel echt lekker! 

Ingrediënten:
3 sjalotjes 
1500 gram bloemkool (tip: diepvriesbloemkool!)
1200 milliliter bouillon 
30 gram pistachenoten
Flinke hand platte peterselie
Scheutje sinaasappelsap
3 eetlepels mosterd 
150 gram room (rijstroom, soyaroom, creme fraiche pak wat jij graag wilt!) 

1) Kook de bloemkool gaar maar niet te gaar. (ongeveer 6 minuten voor diepvriesbloemkool)
2) Snijd ondertussen de sjalotjes fijn. 
3) Bak de sjalotjes glazig in een beetje olie of water. 
4) Doe de gekookte bloemkool samen met de sjalotjes en de bouillon in een pan.
5) Pureer de bloemkool, sjalotjes en bouillon. 

6) Doe de pistachenoten en peterselie in een vijzel of keukenmachine en hak tot een geheel. Hak de nootjes niet te fijn voor wat meer bite. 
7) Voeg een scheutje sinaasappelsap toe aan de peterseliepesto. 

8) Verwarm de soep. 
9) Voeg de mosterd en de room toe en serveer. Zet de peterseliepesto los op tafel zodat ieder voor zich kan garneren. 

Eetsmakelijk! 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.