Wat ik ga maken hangt altijd af van waar ik trek in heb. En ineens dacht ik: ik heb trek in gezondere snickers. Wat best wel grappig is.. want gewone snickers lust ik niet haha. In ieder geval: deze snicker bites zijn echt super goed in de smaak gevallen, ik vond ze onwijs lekker en ook mijn ouders die allebei wel normale snickers lusten waren meteen fan.

Bodem:
1,5 cup havermout
1 eetlepel pindakaas
¼ cup water + eventueel een eetlepel
2,5 eetlepel zoetmiddel (maple syrup, agavesiroop, dadelstroop, rijststroop)
Drup vanille/ vanillestokje

Karamellaag:
1,5 cup dadels
¼ cup water (bij gedroogde dadels wat meer water toevoegen)
2 handen pinda’s

Chocoladelaag:
100 gram 85% chocolade

Voor de bodem doe je de havermout in een keukenmachine. Maal deze havermout tot meel. Voeg vervolgens het water, de pindakaas, het zoetmiddel en een beetje vanille toe en meng alles tot een korrelig, plakkerig deeg. Wanneer het deeg niet aan elkaar wil plakken of te droog is voeg je nog wat water of zoetmiddel toe. Verdeel de bodem over een met bakpapier bekleedde schaal en zet deze even in de koelkast.

Voor de karamel laag doe je de dadels samen met het water in een keukenmachine. Maal net zo lang tot het een gladde, smeerbare substantie is. Mijn keukenmachine maakte niet alle stukjes even glad dus heb ik met een staafmixer de rest van het werk gedaan.

Verdeel de karamel laag over de koek. Verdeel over de karamel de pinda’s zodat overal een pinda zit. Zet dit even in de koelkast.

Smelt vervolgens de chocolade en verdeel deze over de pinda’s. Zet het geheel voor ongeveer 1,5 uur in de koeling en snijd daarna in stukken.

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.