Afgelopen week heb ik dit voor het eerst gemaakt. Waarom niet eerder? Vraag ik mezelf dan af. Maargoed beter laat dan nooit want dit recept is echt lekker! Ik had een klein potje biologische kikkererwten gebruikt en deze in 1 keer opgegeten. Een lekkere, gezonde, eiwitrijke snack! 

Wat heb je nodig?
- Een potje kikkererwten van 350 gram
- 4 theelepels edelgistvlokken (kan je weglaten maar geeft wel een zoutige kaassmaak) 
- 3/4 theelepel paprikapoeder 
- 1 theelepel ras el hanout kruiden 
- snuf zout
- snuf chilipeper 
- snuf knoflookpoeder

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Begin met het afspoelen van de kikkererwten in een vergiet onder de kraan. Leg de afgespoelde kikkererwten vervolgens op een theedoek en wrijf met de theedoek de kikkererwten goed droog. De doorzichtige velletjes zullen van de kikkererwten komen. Haal zo veel mogelijk van deze doorzichtige velletjes van de kikkererwten en gooi deze weg. Dit geeft het meest knapperige resultaat. En ja, het kost inderdaad wel even tijd.. Als je geen tijd heb kan je het ook met velletjes eromheen bakken maar dan barsten ze meer open.

Meng vervolgens de kikkererwten met de kruiden en edelgistvlokken tot deze gelijk zijn verdeeld. 

Spreid de kikkererwten op een met bakpapier beklede bakplaat en bak de kikkererwten 12 minuten op 200 graden in het midden van de oven. 

Draai de oventemperatuur terug naar 180 graden. Roer de kikkererwten met een spatel om zodat elk kantje van de kikkererwten knapperig wordt en bak de kikkererwten voor nog ongeveer 10 tot 15 minuten tot ze knapperig zijn. 

Of de kikkererwten de dag daarna nog goed zijn weet ik niet, de mijne hebben het niet zo lang gehaald. Wel vind ik de kikkerwten warm wat lekkerder dan afgekoeld. 

Eetsmakelijk! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.