Het maken van merinque van kikkererwtenvocht is echt een uitvinding, wie dat ooit heeft verzonnen is echt briljant haha. Het kost best veel tijd maar weinig moeite omdat je er bijna geen omkijken naar hebt. Het grootste werk is het kloppen van het kikkererwtenvocht (aquafaba). Je hoort weleens dat de merinque mislukt maar met lang genoeg kloppen voorkom je dat. Daarnaast is aquafaba uit een glas vaak beter te gebruiken dan aquafaba uit een blikje omdat het uit een glas sterker is. Tip dus! 

Ingrediënten:
100 gram aquafaba (kikkererwtenvocht) 
125 gram poedersuiker

Eventueel: vers fruit, kokosyoghurt, kokosroom etc. 

Hoe ga je te werk?
Doe de aquafaba in een kom en klop dit met een mixer voor 12 minuten op tot het helemaal luchtig is en het niet uit de kom valt als je de kom omgedraaid houd. Ik raad je aan om echt 12 minuten te kloppen want bij minder kloppen word de merinque niet luchtig genoeg. 

Voeg na die 12 minuten kloppen beetje bij beetje de suiker toe tot deze volledig is opgenomen. 

Verwarm de oven voor op 110 graden. 

Doe de opgeklopte aquafaba in een spuitzak en spuit of schep met een lepel vormpjes op een met bakpapier beklede bakplaat. 

Doe de merinques 2 uur (!!) in de voorverwarmde oven en open de oven ondertussen niet. 

Na 2 uur zet je de oven uit en laat je de merinques afkoelen in de oven. 

De merinques zijn heerlijk en lekker zoet! Even wat werk maar dan heb je ook zeker wat :) 

 

 

 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.