Wow wat was deze taart lekker! Knapperige koekjesbodem, romige chocoladevulling en verse frambozen on top. En: 100% vegan! Dus wat ik je zou aanraden is om meteen de keuken in te gaan om deze ongezonde maar mega lekkere taart te maken.

Ingrediënten:
270 gram mariabisuitjes
100 gram margarine
2 eetlepels jam
1 blikje GECONDENSEERDE kokosmelk
200 gram pure chocolade
250 gram frambozen

 Begin met het vermalen van de mariabiscuitjes tot kruimels. Dit kan in een keukenmachine maar de kaakjes in een zak doen en er met een deegroller op rammen is ook best wel effectief.

 Smelt in een pannetje de margarine samen met de jam. Voeg hier de kruimels aan toe. Verdeel deze koekjes over de bodem van een ingevette springvorm en druk goed aan. Zet de koekjesbodem even in de koelkast.

 Verhit in een pannetje de gecondenseerde kokosmelk tot het bijna kookt (niet helemaal aan de kook brengen dus). Breek de pure chocolade door de verhitte kokosmelk zodat de chocolade smelt. Wanneer de chocolade is gesmolten kan je deze heerlijke chocoladegoodness over de bodem verdelen. ZO LEKKER. Zet de bodem met daarover de chocolade in de koeling voor minimaal 4 uur maar liever een hele nacht. Wees trouwens niet bang als het vloeibaar is, het gaat nog opstijven in de koeling.

 De volgende ochtend (of een paar uur later) kan je de frambozen over de chocolade verdelen en er heerlijk van gaan genieten. ENJOY!

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.