Persoonlijk vind ik dat de 'geitenkaassalade' een beetje een negatieve lading heeft gekregen. Mede doordat het een aantal jaar geleden minder normaal was om vegetarisch te eten en de vegetarische gerechten op de menukaart van een restaurant vaak bestonden uit 1: geitenkaassalade of 2: omelet met groenten. GELUKKIG is de keuze aan vegetarische gerechten tegenwoordig in de meeste restaurants een stuk uitgebreider. Het recept van de geitenkaassalade die ik vandaag met je deel is geïnspireerd op een salade die ik in Spanje at: onwijs lekker, fris, licht en gezond.

Ken je dat gevoel dat je helemaal enthousiast bent over een recept dat je van plan bent te gaan maken? Dat had ik dus bij deze taart. Het plan was om een cheesecake met M&M's te maken voor mijn verjaardag. In mijn hoofd maakte ik van de 'simpele' cheesecake een steeds complexer wordend baksel: witte chocoladeganache, een bodem van chocolade, frambozen toevoegen en uiteindelijk moest ik mezelf inhouden om niet ook nog twee soorten cheesecakebeslag te gebruiken. Het uiteindelijke resultaat? TOP 

Vandaag deel ik het recept voor een onwijs lekkere taart: fris, zoet en romig. De taart lijkt erg lastig om te maken maar het tegendeel is waar, het is even wat werk maar het eindresultaat is het waard. Zeker proberen dus! 

Al weken had ik zin om een mega ongezonde maar super lekkere brownie te maken en dus besloot ik dat afgelopen maandag maar gewoon even te doen. Ik vind brownie het lekkerst wanneer de binnenkant nog zo lekker zacht is. Wanneer je liever een cake-achtige brownie hebt kan je beter een ander recept gebruiken! 

Vandaag deel ik een simpel recept met je voor een vegetarische hartige taart. De bodem van de taart maak je zelf met onder andere bloem en boter, mocht je hier geen tijd voor hebben dan zou je er ook voor kunnen kiezen om de bodem te maken van (diepvries)bladerdeeg of hartige taartdeeg. Je hebt dan ongeveer 6 tot 8 plakjes deeg nodig en vervolgt de onderstaande instructies verder op.  De taart kan zowel als maaltijd gegeten worden met een groene salade maar ook als borrelhapje. Wanneer je de taart als borrelhapje zou willen eten, zou je er ook voor kunnen kiezen om de taart te maken in muffinvormen. 

YAS de leukste tijd van het jaar (naar mijn idee) is aangebroken en de winkels liggen weer vol met heerlijkheden zoals chocoladeletters, kruidnoten en gevulde speculaas! Die laatste heb ik dus is even nagemaakt en daar een gezondere versie van gemaakt. In calorieën zal die niet extreem veel schelen maar in voedingsstoffen is deze absoluut beter. Hij smaakt veel puurder dan de gevulde speculaas uit de winkel en is echt heel lekker! 

Vandaag deel ik een recept met je van een gerecht dat ik heel graag maak: vegetarische lasagne! Met heel veel groenten, gegrilde aubergine en parmezaanse kaas. Het meest lastige aan dit recept vond ik het maken van de foto: man wat een drama om een goede foto van lasagne te maken haha. Over de foto ben ik dus niet heel tevreden, maar je moet mij maar geloven dat dit recept echt heel erg lekker is! 

Pannenkoeken zijn een van mijn favoriete gerechten. Dit keer heb ik de smaak van de pannenkoekjes geïnspireerd op alle kruidnootjes die je nu in de winkel ziet liggen. En lekker dat ze zijn geworden! Je kan deze pannenkoekjes zo gezond maken als je zelf wil door minder of meer speculoos en kruidnootjes te gebruiken. 

Dit is een snack waar ik om bekend sta bij vrienden en familie. Wanneer we bij elkaar komen wordt er regelmatig gevraagd of ik alsjeblieft fudge mee wil nemen. Maar natuurlijk! Deze fudge is namelijk super makkelijk om te maken, snel klaar en valt echt bij iedereen in de smaak! 

Het is weer koud(er) buiten en dat betekend voor mij veel soep, curry's, stampotten, chocolademelk en andere verwarmende gerechtjes. Vooral soep is echt een favoriet! Deze soep maken mijn moeder of ik echt bijna elke week omdat hij gewoon zo lekker is! De bloemkool maakt de soep heel erg romig maar daarnaast is die natuurlijk ook mega gezond! Zo weinig ingrediënten en zo simpel maar wel echt lekker! 

Voor mijn 16e verjaardag kreeg ik van vriendinnen een stroopwafelijzer cadeau, zo onwijs leuk! Diezelfde dag heb ik twee keer geprobeerd om stroopwafels te maken, ter vergeefs. De ene keer lukte de stroop niet en de andere keer waren de wafels te hard. Ik besloot de handdoek in de ring te gooien en heb het stroopwafelijzer nooit meer aangeraakt, zonde! Toen ik vorige week bij een stroopwafelkraam een stroopwafel kocht nam ik een besluit: ik ga het nog een keer proberen. En dat is gelukt! Want hoe lekker zijn warme, verse stroopwafels? Heerlijk toch?

Dit is een recept waarmee je alle kanten opkan. Je kan deze salade eten als bijgerecht maar je kan er ook bijvoorbeeld couscous, tabouleh of bulgur aan toevoegen om het wat vullender te maken. Ook kan je er feta of bijvoorbeeld kikkererwten aan toevoegen voor wat meer eiwit en bite. Experimenteer erop los want deze super gezonde salade is daar echt perfect voor. 

Vandaag deel ik en recept met je dat makkelijk, snel, voordelig, gezond en lekker is! Een winnertje dus! Als ik weet dat ik een drukke week voor de boeg heb maak ik deze salade (of een variatie daarop) en doe deze in de koelkast waar hij wel een dag of 3 goed blijft. De salade kan warm, lauwwarm of koud gegeten worden en valt bij iedereen in de smaak! 

Wat ik ga maken hangt altijd af van waar ik trek in heb. En ineens dacht ik: ik heb trek in gezondere snickers. Wat best wel grappig is.. want gewone snickers lust ik niet haha. In ieder geval: deze snicker bites zijn echt super goed in de smaak gevallen, ik vond ze onwijs lekker en ook mijn ouders die allebei wel normale snickers lusten waren meteen fan.

Vandaag deel ik een recept met je voor een gezonde taart: een gezonde carrotcake! Geen toegevoegde geraffineerde suikers, boter/olie en gemaakt met zo veel mogelijk gezondere ingrediënten. Ik kwam op het idee voor dit recept doordat ik een tros heel erg rijpe bananen had liggen, perfect dus voor een taart! Dit recept is echt een aanrader om te maken dit weekend: makkelijk, snel en onwijs lekker!  

Afgelopen week heb ik dit voor het eerst gemaakt. Waarom niet eerder? Vraag ik mezelf dan af. Maargoed beter laat dan nooit want dit recept is echt lekker! Ik had een klein potje biologische kikkererwten gebruikt en deze in 1 keer opgegeten. Een lekkere, gezonde, eiwitrijke snack! 

Zoals beloofd ga ik weer even op de 'healthy recepten tour' in plaats van de pancakes, taart en koekjes. Vandaag een recept voor vegetarische champignonburgers. Hartstikke gezond en mega lekker. Voor de calorietellers onder ons: één burger bevat 133 kcal, nou daar kan je geen vleesburger voor eten hoor ;) Deze burger is lekker op een broodje maar ook bij bijvoorbeeld frietjes of groenten. De burgers zijn makkelijk in te vriezen waardoor je altijd een stel gezonde burgers op voorraad kunt hebben. 

Het maken van merinque van kikkererwtenvocht is echt een uitvinding, wie dat ooit heeft verzonnen is echt briljant haha. Het kost best veel tijd maar weinig moeite omdat je er bijna geen omkijken naar hebt. Het grootste werk is het kloppen van het kikkererwtenvocht (aquafaba). Je hoort weleens dat de merinque mislukt maar met lang genoeg kloppen voorkom je dat. Daarnaast is aquafaba uit een glas vaak beter te gebruiken dan aquafaba uit een blikje omdat het uit een glas sterker is. Tip dus! 

Oké, bij deze beloof ik dat het na vandaag even gedaan is met de suikerrijke recepten en er ook weer een aantal gezonde maaltijden online komen haha. Deze taart is echter zo lekker dat je hem niet wilt missen! De bodem is heel crunchy met daarop een laag van gezouten karamel en noten, super lekker. Als je alles in één keer goed doet (wat ik dus niet deed) is deze taart heel makkelijk om te maken. Wat deed ik dan fout de eerste keer? Ik voegde koud water toe aan de bodem omdat ik deze niet vast genoeg vond... geen goed plan want hierdoor storten de randen natuurlijk in. De verhoudingen zoals ze nu in dit recept staan zijn perfect en hierdoor is het een fluitje van een cent om te maken! 

Bananenbrood is echt een trend die al láng over is. Maar dat wil niet zeggen dat het niet superlekker is! Ik heb best lang moeten proberen tot ik een perfect recept had, de cake werd al snel te nat. Nu is hij gelukt, super luchtig, zoet en gezond.

O boy wat zijn deze koekjes lekker! Ze zijn heel knapperig maar ook chewy en wanneer je een hap neemt kom je bij de vloeibare Nutella. Meteen uit de oven zijn de koekjes nog iets zacht maar wanneer je ze heel even laat afkoelen zijn ze meteen stevig. De koekjes blijven zeker 3 dagen goed in een afgesloten trommel maar geloof mij: die 3 dagen zullen ze niet halen. 

Ik heb wel vaker gehad dat ik een gezonde cake had gemaakt die totaal niet lekker is. Je proeft dan té duidelijk dat de cake gezond is en dan vooral te klef of te droog vind ik niet lekker. Bij deze cake is dat totaal niet. Toen ik hem had gemaakt vroeg mijn moeder: is dit nou gezond of ongezond? Nou dat zegt wat :) Waarom ik deze cake gezond(er) vind? Volkorenmeel in plaats van speltmeel, vetarm en weinig zoetstoffen. Deze cake is dus zeker een aanrader! 

Na het maken van dit recept dacht ik: waarom heb ik dit nooit eerder gemaakt?! Als cheesecake-addict kan ik best een healthy versie van cheesecake gebruiken namelijk haha. Dit recept is echt perfect! Een zachte cheesecake met weinig suiker, vet en calorieën. TOP! Door het gebruik van kwark bevat deze cheesecake ook behoorlijk wat eiwitten waardoor hij eventueel zelfs geschikt is als ontbijt of post-workout snack. 

Ontbijtgranen uit de winkel bevatten vaak erg veel toegevoegde suiker en vetten. In dit artikel laat ik zien hoe je zelf een gezondere variant kan maken op deze ontbijtgranen. Onwijs lekker, makkelijk en je hele huis ruikt heerlijk nadat je dit hebt gemaakt!

Vandaag ga ik een recept met je delen wat ik al heel lang wilde delen: gezonde pannenkoekjes met havermout en banaan! Misschien ken je wel het basisrecept van veel sportblogs van pannenkoeken met enkel ei en banaan. Dit is een variatie op dat recept met een aantal toevoegingen waardoor het echt onwijs lekkere en voedzame pannenkoekjes zijn! Dit recept is perfect voor één persoon, een lekker ontbijtje voor jezelf of een ander dus! 

Ik eet minimaal 1 keer in de week pannenkoeken. Ik vind het zo lekker! Daarnaast kan je super erg variëren met soorten en smaken. Deze peanutbutterpannekoeken zijn wat minder gezond maar ik maak ook vaak havermoutpannekoeken met banaan, speltpannekoeken of appelpannekoeken. De recepten hiervoor ga ik ook snel met jullie delen maar voor nu moet je het doen met deze heerlijke peanutbutterpannekoeken want wat minder gezond eten mag ook best wel eens!

Zoals ik al eerder heb benoemd op mijn blog vind ik het lastig om vooral zoete baksels gezond te noemen. Deze brownies bevatten bijvoorbeeld ontzettend veel goede voedingsstoffen, laten je bloedsuikerspiegel niet zo stijgen, vullen goed en zijn minder vet in vergelijking met gewone brownies. Je zou dus snel zeggen: OW gezond dus! Ja, inderdaad gezond maar wel redelijk calorierijk. Ik zou het dus wel gewoon lekker bij 1 stukje houden om het gezonde effect te behouden, dan zou ik ze inderdaad gezond noemen en een veel betere keus dan gewone brownies! 

Ik vind het altijd moeilijk om iets 'gezond' te noemen want ook van sommige gezonde dingen kan je dik worden als je ze onbeperkt eet. Mijn visie is dat iets gezond is als er zo min mogelijk suikers inzitten, de suikers die erin zitten niet geraffineerd zijn en dat er genoeg vezels en andere voedingsstoffen inzitten zodat je lichaam het echt als bouwstof kan gebruiken en er lang op kan teren. Bij deze: de balletjes bevatten geen geraffineerde suikers, goede vetten uit de noten en veel vezels door de havermout. En daarnaast durf ik te wedden dat iedereen ze lekker vind!

Vorige week heb ik een recept voor vegetarische enchilada's gedeeld. Deze enchilada's zijn erg lekker met salsa of guacamole dus vandaag deel ik een basisrecept voor guacamole. Guacamole is verder erg lekker met bijvoorbeeld tortillachips, zoete aardappel(friet), brood, quesadilla's of salade. 

Wow wat was deze taart lekker! Knapperige koekjesbodem, romige chocoladevulling en verse frambozen on top. En: 100% vegan! Dus wat ik je zou aanraden is om meteen de keuken in te gaan om deze ongezonde maar mega lekkere taart te maken.

 Vandaag een recept voor vegetarische enchiladas met spinazie. Deze enchiladas bevatten erg veel groenten maar vallen wel degelijk onder de categorie comfortfood.

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.