Je kent het wel: de dip rond een uur of half 4 waarbij je enorm veel trek hebt in een grote reep chocolade, zak chips of stuk taart. Je weet dat je dat beter niet elke dag naar binnen kan werken en dat een stuk fruit een beter idee zal zijn. Vaak heb ik dan helemaal geen zin in een stuk fruit en ga ik voor een gezonde reep. Tegenwoordig is het aanbod aan gezonde repen alleen zo enorm dat je haast niet zou weten welke dat je moet kiezen! Daarom deel ik vandaag mijn favorieten met jou en vertel ik waarom ik deze repen onder de categorie 'gezond' beschouw. 

Allereerst: persoonlijk vind ik dat je als consument enorm moet oppassen omdat er door fabrikanten zo hard word ingespeeld op de trend 'gezond' dat de producten vaak gezond lijken maar dat niet zijn. Hieronder geef ik aan wat mijn eisen zijn waaraan mijn gezonde reep moet voldoen:

1. Niet meer dan 120 kcal per reep.
Waarom? Een reepje eet ik meestal omdat ik gewoon trek heb. Het is niet iets waar ik een paar uur op wil teren. Vaak is een reepje binnen een paar happen op en dan vind ik het zonde om onwijs veel kcal naar binnen te werken. Wanneer ik meer kcal wil eten neem ik liever een bakje kwark met bijvoorbeeld fruit. Vaak zit er in een reep met meer kcal óf onwijs veel suiker (wil ik niet) óf veel noten (eet ik liever bij mijn ontbijt). 

2. Geen ellenlange lijst aan ingrediënten.
Ik heb voor mijzelf besloten dat een gezonde reep niet meer dan twee soorten zoetstoffen mag bevatten en dat het lijstje ingrediënten moet bestaan uit bekende, normale ingrediënten. 

3. Volkorengranen.
Vaak is één van de hoofdingrediënten van deze repen granen. Wanneer de repen bestaan uit volkorengranen zoals havermout, volkorenmeel en speltmeel bevatten de repen automatisch veel meer vezels en zullen ze ook meer vullen. 

4. Prijs. 
Ik bedoel; ik ben geen miljonair en ik ga niet meer dan een euro uitgeven per reep. Eigenlijk wil ik gewoon minder dan een euro uitgeven per reep. 

Het heeft mij serieus een tijdje gekost voor ik een aantal repen had gevonden die aan deze eisen voldoen. Dus als je tips hebt voor andere repen die aan deze eisen voldoen: let me know! 

*disclaimer: ik ben geen diëtist, voedingsdeskundige of professional. Voor mij werkt het bijvoorbeeld als een reepje niet te veel kcal bevat omdat ik die kcal weer op een ander moment eet. Wanneer jij graag wel een reep eet met meer kcal: do it! 

DAN NU! The moment of truth: wat zijn mijn favoriete repen?

- Bolletje GOED BEZIG! krokante graanrepen naturel 
Echt lekker! Niet te zoet, knapperig, vullen goed en smaken echt top. En dan nog een belangrijk punt: 1 euro 53 voor een pak met 9 repen. Dat betekend maar 17 cent per reep. KATSJING tel uit je winst! 

- Sultana Just Good Cacao en Hazelnoot
Ken je die NAKD reepjes? Daar was ik dus een tijdje echt ziekelijk verslaafd aan, tot het moment dat ze mijn neus uitkwamen. Deze reepjes zijn daarmee te vergelijken maar ik vind ze een stuk lekkerder en ze vullen meer dan NAKD reepjes. Je hebt deze reepjes ook in de smaak cacao sinaasappel, ook goede voedingswaarden maar als ik íéts gewoon echt niet lekker vind is dat cacao en sinaasappel gecombineerd BAH. 

- Bolletjes GOED BEZIG! havermoutrepen naturel. 
Bolletje is in mijn ogen echt goed bezig want mijn derde (en al weer laatste) favoriet van dit moment is de Bolletje GOED BEZIG havermoutreep. Ook onwijs lekker en te vergelijken met de granenreep. Het enige nadeel is dat er drie zoetstoffen in het lijstje ingrediënten staan.... toch mochten ze voor mij in het lijstje met favoriete repen. 

Dit zijn mijn favoriete repen van dit moment. Het valt mij een beetje tegen hoeveel repen aan mijn eisen voldoen, helaas. Ik hoop binnenkort weer nieuwe repen te spotten in de supermarkt! 

*Op de foto's zijn ook twee repen van het merk YES! te zien. Dit zijn erg lekkere repen maar hebben mijn favorieten net niet gehaald omdat ik persoonlijk vind dat deze repen iets te veel kcal hebben voor een klein tussendoortje..

Enjoy your day! x 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.