Als je mij vraagt wat ik de komende paar jaar graag zou willen doen qua 'bucketlistactivieiten' dan zou ik zeggen dat ik graag zo veel mogelijk steden zou willen bezoeken. In dit artikel deel ik een aantal, misschien best wel standaard, steden die ik graag zou willen bezoeken. 

1. Berlijn 
De laatste tijd hoor ik veel mensen die naar Berlijn zijn geweest en daar erg enthousiast over zijn. Berlijn is een erg hippe en gezellige stad waar je goed kunt uitgaan, shoppen en eten. Daarnaast zijn er natuurlijk ook een hoop dingen die ik graag zou willen zien! East side Gallery, checkpoint Charlie en het holocaust memorial bijvoorbeeld. Ik denk dat er een hoop te zien valt qua cultuur en geschiedenis. 

bron afbeelding

2. Londen 
Ik weet niet precies waarom maar Londen trekt mij al jaren heel erg! Ik zou vooral willen gaan rond november/december omdat het dan erg gaaf schijnt te zijn met alle lichtjes. Buckingham palace, de big ban en natuurlijk wil ik dan in het grootste reuzenrad ter wereld: de Londen Eye!  Oja, Londen staat op nummer 3 van de beste shoppingsteden van Europa: ook niet verkeerd. 

bron afbeelding

3. New York 
New York trekt de laatste tijd pas meer mijn aandacht, ik ben een stadsmens (ondanks dat ik ben opgegroeid in een dorp) en New York is dan natuurlijk wel dé ultieme stad om te bezoeken. Het lijkt me bijvoorbeeld echt een bizar gevoel om op dat bekendste plein ter wereld te staan, times square. Daarnaast zou ik natuurlijk heel graag het vrijheidsbeeld, st Patrick's Cathedral en de Brooklyn bridge willen zien. O, en een rondje (hard)lopen in het central park moet ik natuurlijk ook gedaan hebben. 

bron afbeelding

4. Venetië
Meerdere keren ben ik in Italië geweest en heb ik verschillende steden bezocht. Ik merk dat mijn hart toch een beetje in Italië ligt: de cultuur, de taal, het eten LOVE IT. Daarom wil ik eigenlijk, ondanks dat ik van een aantal mensen heb gehoord dat Venetië tegenvalt, nog wel heel graag naar Venetië. Want wees eerlijk: wie wil er nou geen boottocht met een vaporetto over het Canal grande? Daarnaast heeft Venetië natuurlijk nog veel meer prachtige bezienswaardigheden en schijnen er ook perfecte stranden te zijn. 

bron afbeelding

 

5. Marrakech 
Marrakech trekt mij heel erg omdat je binnen een paar uur in een compleet andere wereld staat. Een compleet andere cultuur, ander klimaat, andere natuur etc. Bij het centrale plein in Medina, Djeema el Fna, beland je in een compleet andere wereld met heel veel eet- en drinkkraampjes en veel cultuur. Daarnaast zou ik natuurlijk graag een bezoek willen brengen aan een echte hammam en ook aan de prachtige tuinen met olijf- en fruitbomen. 

bron afbeelding

Er zijn nog veel meer steden die ik graag zou willen bezoeken, ik ben benieuwd of dat de aankomende jaren gaat lukken! 

Hi! Ik ben Mendy. Welkom en leuk dat je een kijkje neemt op mijn blog! Op mijn blog ga je artikelen vinden over dingen waar ik gelukkig van word. Pak er een kopje thee bij en kijk even lekker rond! 

 

INSTAGRAM

 

 

 

 

 

Meer over mij

Ik ben Mendy! Ik ben twintig jaar, woon in Giessenburg en werk in een winkel in Gorinchem. Ik hou van lekker eten (koken) en hiervan genieten met vrienden. In de zomer zit ik vaak lange avonden op het terras om te genieten van lekkere drankjes, het warme weer en goed eten. Naast een hoop gezelligheid en lekker eten vind ik het ook fijn om twee keer per week te knallen in de sportschool of te lopen door de stad op zoek naar de mooiste items. Tot slot houd ik ook erg van het lezen van boeken, kijken van films/ series en vind ik alles wat met lifestyle te maken heeft ook erg leuk. Kortom: er zijn een hoop dingen waar ik van kan genieten en die ik wil delen met jou! 

Happiness

Happiness is letting go of what you think your life is supposed to look like and celebrating it for everything that it is.